samo-opusteno Koncerti
Pages: 1
Pol Jang 17. februara u Beogradu By: NiKooLaa Date: Oktobar 30, 2009, 20:36:05
Koncerti britanskog pevača i gospel hora
Pol Jang 17. februara u Beogradu
Autor: A. Novaković | 30.10.2009. - 05:00U organizaciji koncertne agencije „Multimedia Concerts” u beogradskom „Sava centru” će 2. decembra nastupiti čuveni „Harlem gospel hor”, sjajni pevači će 3. decembra održati koncert u Nišu, a 17. februara sledeće godine u Beogradu će prvi put nastupiti i britanski pevač Pol Jang.

Legendarni „Harlem gospel hor” nije potrebno posebno predstavljati, čine ga najbolji pevači i muzičari iz afroameričkih crkvi u Harlemu i drugim oblastima Njujorka. Po mnogima najbolji gospel hor na svetu je nastupao sa U2, Polom Makartnijem, Dajanom Ros, „Razorlight”, Eltonom Džonom i drugim poznatim muzičarima. „Harlem gospel hor” će 2. decembra nastupiti u „Sava centru” u Beogradu i 3. decembra u Domu Vojske u Nišu, a sav prihod od ovog koncerta je namenjen za dobrotvorne svrhe. Takođe, Srđan Stojanović, direktor firme „Multimedia Concerts”, na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavio je i gostovanje Pola Janga koji se proslavio serijom hitova tokom osamdesetih.


-Članovi gospel hora sa Barakom Obamom

Pol Jang je rođen 1956. u Lutonu, a karijeru je započeo u lokalnom bendu „Kat Kool & Kool Kats”. Krajem sedamdesetih je postao pevač grupe „Streetband”, a zatim je osnovao sastav „Q-Tips” sa kojim nije imao previše uspeha. U julu 1983. objavio je debitantski solo album „No Parlez” koji je zauzeo prvo mesto na britanskoj listi albuma, a veliki hitovi su postale numere „Wherever I Lay My Heat” (obrada pesme Marvina Geja), „Come Back and Stay” i „Love of the Common People”. Velika svetska zvezda Pol Jang postaje nakon ploče „The Secret of Association” sa koje se izdvojio veliki hit „Everytime You Go Away” kao i numera „I’m Gonna Tear Your Playhouse Down”.
Do kraja osamdesetih Jang je objavio još dva albuma koja su obeležili mega hitovi „Don’t Dream Is Over”, obrada numere grupe „Crowded House”, i „Senza una donna”, duet sa italijanskim pevačem Cukerom. Seriju hitova Pol Jang je nastavio 1991. s pesmom „What Becomes of the Brokenhearted” koja je korišćena u sjajnom filmu „Vreli dani u Alabami”.
U pauzama između turneja po Americi i Velikoj Britaniji, Jang se oprobao i kao kuvar, pa je čak 2006. pobedio u emisiji BBC-ja „Celebrity Masterchef” u kojoj su se poznate ličnosti takmičile u spremanju hrane.

Pregovori sa Krisom Kristofersonom
Po rečima Srđana Stojanovića, pregovori sa američkim glumcem i pevačem Krisom Kristofersonom su u završnoj fazi, a sedamdesettrogodišnji kantautor najverovatnije će nastupiti u junu sledeće godine u „Sava centru”. Stojanović je dodao da će „Multimedia Concerts” pokušati da uporedo organizuje i retrospektivu Kristofersonovih filmova. Da podsetimo, najpoznatije pesme Krisa Kristofersona su „Me and Bobby McGee”, „Sunday Mornin’ Comin’ Down”..