samo-opusteno Ženski kutak
Pages: 1
Draga, pretvorio sam se u uho! By: TanjicA Date: Januar 05, 2011, 21:52:06
Draga, pretvorio sam se u uho!Koja žena se nije susrela sa situacijom da partner jednostavno ne zna slušati. Pričamo, a oni gledaju negdje nezainteresirano u stranu. I svaka žena nakon određenog vremena postavi pitanje: „Slušaš li ti mene?“, na što on odgovara: „Naravno!“, a vi iživcirano pitate: „A što sam upravo rekla?“, na što on navede crtice vašeg monologa, i to većinom ono što ste rekli na samom početku. Čini se da muškarci nisu sposobni slušati.

Problem nije u njihovoj nemogućnosti slušanja nego u različitom načinu komunikacije muškarca i žena. Žene vole analizirati, ulaziti u detalje, prepričavati svaku sitnicu prije nego dođu do srži priče, dok muškarci vole odmah prijeći na stvar. Zbog toga je njima naš uvod u pravu priču dosadan te njihova pažnja često odluta na ekran televizije, na mobitel ili na usputne prolaznike. Kako vam se to više ne bi događalo, donosimo tri provjerene metode kako da se vaš dragi pretvori u uho.

Slika Prijeđite odmah na stvar
Kao što smo prije rekli, muškarci vole odmah prijeći na stvar. Primijenite njihovu taktiku i natjerajte ga da vas sluša. Muškarci vole činjenice koje jasno ocrtavaju situaciju. Pružite mu osjećaj da vaša priča iza sebe ima dobar razlog zbog kojeg vrijedi poslušati je. Sugovorniku napravite zanimljiv uvod koji će probuditi njegovu maštu, glavni dio s vrhuncem kojeg on nije očekivao.

Zašto jednostavno, kad može komplicirano?
Kada se nađemo na kavi s prijateljicama to može trajati satima. Pri tome jedna od vas pola sata prepričava što joj se dogodilo tokom otkačenog izlaska prošli petak. Što je htjela odjenuti, a što je zapravo odjenula, gdje i s kim je izašla, kakva je bila atmosfera i kakvi su ljudi bili oko nje, što je pila – i sve to kako bi došla do vrhunca priče, a to je da je zabrijala s kolegom s posla kojeg je tu noć srela.
Muškarci tako ne komuniciraju. Oni će odmah svojoj ekipi priopćiti kako su u petak zabrijali s onom zgodnom kolegicom s posla. Zašto je uopće važno ono okolo priče, pitat će se oni?
Veoma jednostavan način za to je odlazak u kupovinu namirnica. Mi smo sposobne pola sata pričati o tome što nam je potrebno, a tu ubaciti recepte koje smo isprobali, koji sir kupiti po kakvoj preporuci susjede i slično. I u većini slučajeva se vaš dragi vrati s pola krivih stvari. Pogriješit će rijetko kada na pismeno i bez nepotrebnom objašnjenja dobije listu namirnica koje treba kupiti.

Muške teme
Kao što i nama oni mogu prepričavati o zadnjoj utakmici njihovog najdražeg kluba i novom transferu, ako nas nogomet apsolutno ne zanima, nećemo se ni uživjeti u priču niti je pratiti. Muškarci nas zbog toga rijetko kad „dave“ svojim muškim temama. No žene nemaju milosti. Sposobne smo partneru pričati o novoj kolekciji Chanela i kakvu je reviju ovaj put organizirao Lagerfeld. I čudimo se kako on ne pokazuje poštovanje prema nama jer nas uopće ne sluša. Zna li on tko je uopće Lagerfeld? I zbog čega bi ga uopće zanimala njegova nova kolekcija?

Koliko nas nekad naživciraju svojim tupavim pogledima u prazno dok mi uživljeno prepričavamo što se dogodilo na kavi s prijateljicama, tako nas ujedno znaju iznenaditi detaljima koje zapamte iz naše priče. Budite svjesni da problem ne leži u njegovoj bezobraznom i nezainteresiranom stavu. Muškarci i žene komuniciraju na različite načine. A kako se oni trude, potrudite se i vi. Nađite se negdje na pola puta priče.