samo-opusteno Ženski kutak
Pages: 1
5 loših navika kojih treba da se odreknete By: ^Tina^ Date: Decembar 25, 2010, 17:42:43
5 loših navika kojih treba da se odreknete

Umivanje, hidriranje i mesečni piling - deluje kao savršena formula za održavanje tena blistavim. Ipak, otkrijte šta biste još mogli da uradite da poboljšate kvalitet svoje kože. Jennifer Fifer, vlasnica spa centra na Menhetnu, preporučuje koje navike treba da promenite kada je nega lica u pitanju.


Koliko god da ste umorni, ne odlazite na spavanje sa šminkom na licu

POGREŠNI PROIZVODI
Birajte kozmetiku koja u sebi ne sadrži  previše hemikalija. Izbegavajte sastojak SD-40, isopropil alkohol jer mogu biti iritantni za akne i osetljivu kožu.

LOŠE KOMBINACIJE
Mnogi proizvodi vam garantovano smanjuju bore, ali ako ih koristire preterano često i to u kombinaciji sa pilingom, rizikujete da oštetite kožu lica.

PREVIŠE HIDRIRANJA
Žene sa isušenom kožom treba da izbegavaju prekomernu hidrataciju.
- Lice ne sme da sija od kreme - kaže Jennifer Fifer savetujući dame da bolje ulože novac u kvalitetne osveživače vazduha u svom domu i u kancelariji.

BEZ UMIVANJA U KREVET?!
Nikada ne dozvolite da zaspite sa šminkom na licu ili ako se prethodno niste umili mlakom vodom. Čak iako retko dolazite u iskušenje, samo jedna noć sa šminkom može uzrokovati probleme.

STARA ŠMINKA
Ako određene kozmetičke proizvode ne koristite često, bacite ih. Bolje da ih nemate nego da ih koristite s vremena na vreme. Puder ne sme da bude stariji od šst meseci.