samo-opusteno Filmovi
Pages: 1
Balaševićev film By: TanjicA Date: Maj 30, 2009, 13:32:47


Lagano se priprema debitantski film, našeg slavnog kantautora Djordja Balaševića koji se zove "Kao Rani Mraz". Biće to priča o sitnom paoru Vasi Ladačkom slavnom junaku iz istoimene Balaševićeve pesme.

Šta je u stvari uzbudljivo u vezi sa tim filmom. Uzbudljivo je to da će konačno srpska kinematografija dobiti jedan pravi pravcati autorski poetski film koji potpisuje svojom dušom autentični pesnik kakav Balašević jeste. Poetski filmovi pesnika poput Koktoa ili Prevera, odavno su davno prošlo vreme u istoriji kinematografije, ali ih pravi filmski sladokusci prosto obožavaju. Poetski filmovi su retko kad komercijalni filmovi, oni se prave iz umetničkih razloga i nemaju rok trajanja. Par lepih poetskih filmova u našoj sredini snimio je davno Puriša Djordjević. Takvi filmovi u kojima lepe reči plešu sa lepim slikama, u kojima se pretapaju snovi i stvarnost, retko uspevaju da zainteresuju masovnu publiku željnu akcionih scena, spektakla i ogoljene telesnosti u krupnom planu. Stoga je projekat Djordja Balaševića "Kao rani mraz", nešto što je neobično, retko i usamljeno. Autor je naravno obožavan od publike kao pevač, tekstopisac i kompozitor. Njegovi romani su bestseleri. No da li će Djoletova čista poezija uspeti da vrati publiku u mrak bioskopskih dvorana. Pesnik u svakome od nas direktno biva pogodjen monologom kog u filmu izgovara ostareli Vasa Ladački, koga glumi glumački bard Rade Šerbedžija.
- Rani mraz, moj prijatelju. Padne tako po mladim voćkama. Po tek niklom žitu. Po čokotu. Nežno, kao čipkani veo. U snu. Da i ne primetiš. I odredi im sudbinu. Da cvetaju, a ne rode. Uvenu. Ili da ponesu kao nikad, ako mu se odupru. nekom pelen, nekom struk bosiljka, nekog kazni, nekog blagosilja, kažu stari paori...Predivno zar ne? - kaže Šerbedžija, pesnik takodje.
Bez obzira kakav će film biti, da li će ga kritika razapeti ili publika voleti, Balašević je imao hrabrosti da ga snimi. Poetski film u doba Tehnosveta.
Re: Balaševićev film By: borisv Date: Jul 12, 2009, 21:48:14
Svaka cast,samo napred.
Re: Balaševićev film By: danilo08 Date: Jul 18, 2009, 17:10:02
jedva čekam  :gun
Re: Balaševićev film By: slobodan Date: Jul 23, 2009, 21:16:54
hvala i ja jedva cekam
Re: Balaševićev film By: NiKooLaa Date: Jul 24, 2009, 11:13:04
Evo i info:
http://www.imdb.com/title/tt1264889/

Mislim da za download josh nece moci da se nadje ovaj film :)
Re: Balaševićev film By: Dzejn Date: Jul 24, 2009, 15:06:54
wub wub wub
Odg: Balaševićev film By: joka-tibu Date: Oktobar 04, 2010, 14:02:27
 :ok